U 15 BOR/BREG ZKB – AZZURRA TS 65:62 (27:16,16:13,11:17, 11:16)

BOR/BREG: Pečar 14, Klabjan, Curic, Ota, Crismanich, Savoia Filippo 5, Verri, Smotlak sr. 20, Smotlak jr. 2, Savoia Francesco 12, Basso 12, Šik, trener/allenatore Klemen Kladnik.

V tretjem krogu prvenstva je po izenačenem boju združena ekipa tesno ugnala mlado, a perspektivno postavo Azzurre. Pred velikim številom gledalcev so gostitelji v prvem polčasu kontrolirali tekmo z agresivno obrambo in številnimi protinapadi, ko so dosegli veliko lahkih košev. Drugi del pa popolnoma drugačna zgodba. Gostje so se sprostili, začeli zadevati tudi z razdalje, postali so bolj agresivni, domači pa se niso znašli in se – vse prevečkrat – zatekali h individualnim poskusom, ki so se – običajno – končali slabo. Na koncu se je sicer dobro izšlo s tesnim uspehom.

Trener Klemen Kladnik »Če je bil prvi polčas približno takšen kot bi si ga želel, pa je bilo drugih 20 minut resna muka. Nobene obrambe, površni v napadu, na neko individualno silo smo skušali rešiti kar se da rešiti. Na koncu nam je sicer uspelo ampak razen tega da smo tekmo zmagali sem težko zadovoljen s čem drugim. Imamo igralce, ki igrajo in trenirajo s članskimi ekipami in to se morajo naučiti pokazati na igrišču. V prvem delu je to uspevalo, drugi pa je bil katastrofalen. Že samo dejstvo, da smo v prvi četrtini dosegli več točk kot v celotnem drugem polčasu, je pokazatelj, kako smo izgledali na igrišču.«

 

Nella terza giornata del campionato la compagine riunita di Bor e Breg ha ragione di misura dell’Azzurra, squadra più giovane ma molto promettente. Davanti a tanti spettatori buon primo tempo dei padroni di casa che fanno fruttare una difesa aggressiva che permette contropiedi chiusi con canestri facili. Cambia la musica nella seconda metà. Gli ospiti cominciano a giocare più aggressivi trovando anche precisione al tiro da fuori. Il Bor/Breg invece s’intestardisce in soluzioni personali in attacco che spesso non vanno a buon fine. Per fortuna in extremis arriva la vittoria.

Coach Klemen Kladnik: “Se il primo tempo assomiglia a quello che vorrei vedere dai ragazzi, ciò non vale per il secondo, da dimenticare. Nessuna difesa, imprecisione in attacco, troppe iniziative da salvatori della patria. Alla fine salvo il successo ma poco altro. Abbiamo un gruppo di ragazzi che si allenano e giocano anche con squadre seniores, perciò devono imparare a portare questa dote in campo. Nel solo primo quarto, ad esempio, abbiamo messo a segno più punti che in tutto il secondo temp

FOTO:KK BOR