U13: Mednarodni Turnir za Trofejo ZSŠDI

Bor Breg U13 na mednarodnem turnirju ZSŠDI

Mladi košarkarji združene ekipe Bor Breg do 13. leta starosti so konec tedna 24. in 25. junija na Krasu odigrali kar štiri tekme, saj so se udeležili kakovostnega mednarodnega turnirja v organizaciji Združenja slovenskih športnih društev v Italiji – Trofeje ZSŠDI. Na turnirju, ki je potekal v centru Ervatti pri Briščikih in v telovadnici nižje srednje šole Frana Levstika na Proseku, je sodelovalo osem ekip, nekatere tudi iz Slovenije in Hrvaške.
Varovanci trenerja Dejana Faraglie so se hrabro in enakovredno borili s čisto vsemi nasprotniki, tudi s tistimi, ki so se na koncu uvrstili na zmagovalni oder. V soboto je Bor Breg šele v zadnji četrtini izgubil stik z domačim Poletom Kontovelom A (ta je zmagal s 50:42), nato pa se je izjemno borbeno kosal z ekipo Mesarija Prunk Sežana (končni izid 38:47), ki je marsikatero drugo ekipo kar povozila in na koncu za las izgubila v finalu za prvo mesto proti hrvaškemu Kastavu-Crikvenici (50:53).
V nedeljo je Bor Breg prav tako enakovredno meril moči z močno, na koncu tretjeuvrščeno Azzurro (24:36), kar potrjuje napredek, ki so ga kapetan Leo Sommariva in soigralci opravili v primerjavi s prvim delom letošnje sezone. V finalu za sedmo mesto je Bor Breg osvojil zmago (37:21) proti mlajšim košarkarjem Kontovela Poleta B, nadarjenemu Martinu Smotlaku pa je ob odhodu z igrišča zaploskala vsa dvorana. Člani ekipe Under 13, ki so se udeležili tudi Borovega kampa na Stadionu 1. maja, odhajajo torej na zaslužen dopust, med katerim bodo seveda lahko še vedno metali žogo v koš, da ne pozabijo, kako se to dela. 

KK Bor: Sommariva, Mangione, Golob, Ferluga, Vodopivec, Desilia, Fonda, Smotlak, Šik, Samani, Serpico. Trener: Dejan Faraglia