Predstavitev Borove članske ekipe – Presentazione ufficiale della prima squadra del Bor

V torek, 5. oktobra 2021, je bila na Stadionu 1. maja v Trstu predstavitev Borove članske košarkarske ekipe, ki bo v sezoni 2021/22 nastopila v deželni D-ligi.

Po Primorskem dnevniku

TRST – Na Stadionu 1. maja v Trstu je sinoči zadišalo po … normalni sezoni. V živo (in ne po spletu) so predstavili člansko košarkarsko ekipo Bora Radenske, ki bo v novi sezoni igrala v deželni D-ligi. Stisk roke sramežljivo spet nadomešča dotik s komolcem, ki se je sicer precej udomačil. Maska ostaja (in bo še nekaj časa) obvezen rekvizit. A kot je poudaril predsednik košarkarskega kluba Bor Edi Sosič, »veseli nas, da se lahko končno gledamo iz oči v oči.« Konec tedna so prav na Stadionu 1. maja na memorialu Borisa Tavčarja preizkusili vsa priporočila košarkarske zveze, ki so zelo stroga. »Strožja kot recimo pri nogometu, kjer v nižjih ligah ni obvezno covidno potrdilo,« je dodal Sosič.
Prvenstvo D-lige, ki se bo začelo konec tedna, bo »dolgo in naporno«, pravi Sosič. Zaključilo se bo šele 20. maja prihodnjega leta. Poleg Bora, bosta od ekip slovenskih društev nastopala še Dom (v soboto bo igral v Miljah) in Kontovel, ki bo čez en teden (v sredo, 13. oktobra) gostil prav borovce.
Bor starta v novo sezono strumno in ambiciozno. »Pravzaprav ne poznamo vseh nasprotnikov, a želimo biti protagonisti. Želimo se vrniti v deželno C-ligo silver,« je dejal košarkar Miran Bole, ki se je spet vrnil na parket. Bole je v zadnjih petih letih uspešno kolesaril s tržaškim klubom Eppinger. Tekmovalno kariero na dveh kolesih bo zaključil v nedeljo v Lignanu. Bole, Štrle, Sosič in še nekateri drugi »starejši« košarkarji bodo letos skrbeli, da bodo mladi napredovali, se okrepili in tudi prevzeli glavno vlogo v ekipi in klubu. »Ta je naš glavni cilj«, je med predstavitvijo poudaril predsednik Sosič. Mlajši borovci bodo igrali tudi z združeno ekipo U19 Jadrana.
Članska ekipa Bora bo domače tekme igrala na Stadionu 1. maja ob petkih zvečer ob 20.30. V višjo ligo bo letos napredovala le prvouvrščena ekipa. Zadnjeuvrščena pa bo izpadla v promocijsko ligo. Play-offa in play-outa ne bo. (jng)

BOR RADENSKA 2021/22
Postava: Tomaž Štrle, Mattia Pizziga, Miran Bole, Jan Cepar, Danjel Crevatin, Alessandro Scocchi, Patrik Zettin, Dimitri Zettin, Gabrijel Terčon, Peter Sosič, Enrico Možina, Alessio Lettieri, Gianluca Carcangiu, Damir Terčon, Manuel Fontana, Daniel Maurel, Samuel Štokelj, Matej Stopar, Marko Holan, Viktor Bremec, Francesco Schrott.
Trener: Saša Krčalić; pomočnik trenerja: Diego Živic; spremljevalci: Sergio Zettin, Bruno Kneipp, Robi Filipac, Edi Sosič, Franco Perko.

 

KK BOR 05.10.2021
SPORT - KOSARKA - Predstavitev kosarkarske ekipe Bora na Stadionu 1. maja
« di 20 »

FOTO : BALBI DAMJAN