BOR RADENSKA – DINAMO GO 23.02.2019 18:30

V šestem krogu povratnega dela deželne C lige Silver bo Bor Radenska (18 točk) v soboto ob 18.30 na Prvem maju sprejel v goste Dinamo (20). Dvoboj je zelo pomemben v boju za uvrstitev v play-off, saj so Goričani neposredni tekmeci. Na prvi tekmi so Švabovi fantje v gosteh zmagali s 66:63. Nasprotnik je izjemno izkušena ekipa, ki se naslanja zlasti na preverjene zunanje igralce, kot so Moruzzi, Nanut, oče in sin Bullara ter Braidot, ki je bil sicer v zadnjih tednih zaradi poškodbe odsoten. Gre za košarkarje, ki so igrali tudi v precej višjih ligah. Nekoliko bolj ranljivo je moštvo pod košema, kjer je glavni adut Bonamico.

V Borovih vrstah bi morali naposled biti vsi prisotni, četudi sta imela Scocchi in Zettin med tednom še nekaj težav. Predvsem želijo naši spet prebiti led na domačem igrišču, ki postaja v letošnji sezoni kot zakleto. Sodnika srečanja bosta Toffolo in Sellan iz Pordenona.

 

Nella sesta giornata di ritorno della serie C regionale Silver il Bor Radenska (18 punti) affronta sabato in casa al Primo maggio alle 18.30 la Dinamo Gorizia (20). Match importantissimo in chiave play-off contro una diretta concorrente. All’andata la compagine guidata da coach Švab si impose in riva all’Isonzo per 66:63. L’avversario di turno è una formazione ricca di talento ed esperienza, soprattutto negli esterni Moruzzi, Nanut, Bullara padre e figlio, Braidot, pur assente per infortunio nelle ultime uscite. Si tratta di tutti giocatori con un passato su palcoscenici ben più prestigiosi. Più vulnerabile è senza dubbio il reparto lunghi forte di un solo pivot di ruolo, Bonamico.

In casa Bor dovrebbero essere tutti presenti, seppure Scocchi e Zettin in settimana abbiano avuto dei problemi fisici. L’obiettivo è anche sfatare il tabu del terreno amico quest’anno spesso stregato. Arbitreranno i fischietti pordenonesi Toffolo e Sellan.

SOBOTA – SABATO 23.02.2019

18.30 US Goriziana – Latisana (Penzo e Romeo)

18.30 Codroipo – Spilimbergo (Schiano Di Zenise e Lucioli)

18.30 Bor Radenska – Dinamo Gorizia (Toffolo e Sellan)

20.00 San Daniele – Dgm Campoformido (Rossi e Caroli)

20.30 Cordenons – Romans (Balducci e Angeli)

20.30 Servolana – Sacile (Frongia e Cavedon)

20.45 Pordenone – US Don Bosco (Anastasia e Meneguzzi F.)