Tiskovno sporočilo AKK Bor – Comunicato stampa ADP AKK Bor

Začenja se deželna C liga Silver 2018/2019 in Bor Radenska se bo v prvem krogu spoprijel z Romansom, ki je naspreotnik borovcev v tem prvenstvu že vrsto let. V okviru že utečene pobude Basket Day, tokrat v kraju Torre pri Pordenonu, se bosta peterki pomerili v soboto ob 20.00. Sodnika bosta Videmčana Castellani in Cotugno. Borov trener Marko Švab bi moral razpolagati s popolno zasedbo, ki se je primerno pripravila na začetek tekmovanja. Nasprotnik stopa v letošnjo ligo pomlajen, iz višje lige se je vrnil na klop trener Portelli. Na zunanjih položajih pozor na slovenska branilca Rovščka, ki je bil lani najboljši strelec tretjeligaškega prvenstva v dresu Fagagne, in Valentinuzzija, pod košema pa je glavni adut izkušeni krilni center Dreas. Nedvomno pa ne gre podcenjevati niti svežine vrste osemnajstletnikov, ki so jim zaupali pred letošnjo sezono.
Bor Radenska bo nato krstni domači nastop v prvenstvu imel prihodnjo soboto, 13. oktobra, doma proti zelo močnemu Codroipu.
Al via della serie C regionale Silver il Bor Radenska affronta Romans, avversario in campionato già da diverse stagioni. Teatro del match, sabato alle 20.00, la palestra di Torre nel Pordenonese, dove va in scena, come di consueto alla prima giornata, il Basket Day. Arbitreranno la contesa i fischietti udinesi Castellani e Cotugno.
L’allenatore del Bor Marko Švab dovrebbe disporre della rosa al completo, dopo un’intensa fase di preparazione. La rivale di turno intraprende la stagione molto ringiovanita, dalla serie superiore è tornato in panchina coach Portelli. Tra gli esterni occhio agli sloveni Rovšček, l’altr’anno cannoniere principe del campionato in maglia Fagagna, e Valentinuzzi, sotto canestro la certezza è invece il veterano Dreas, ala/pivot. Da non sottovalutare nemmeno la freschezza di un gruppo di diciottenni su cui la società punta forte.
Il Bor Radenska esordirà poi in casa sabato 13 ottobre contro la corazzata Codroipo.