CORDENONS – BOR RADENSKA 09/12/2017 20:30

Bor Radenska se bo v enajstem krogu deželne C lige Silver v soboto v gosteh spoprijel s Cordenonsom, ki ima na lestvici tako kot naši 6 točk. Srečanje se bo pričelo ob 20.30, sodnika bosta Anastasia in Sellan s Pordenonskega.

Glavna aduta tokratnih nasprotnikov sta krilo Moretti, ki je eden najbolj izrazitih strelcev prvenstva, in slovenski krilni center Petrovič, letnik 1974, ki je svoj čas igral tudi v evroligi. Tu je še zanesljivi center, veteran Marella, in skupina mladih (branilci Corazza, Damjanović in Pivetta). Tako kot borovci so tudi Pordenončani trenerja Berette lačni zmage po več porazih. Trener Marko Švab je bil zadovoljen z delom na treningih med tednom in bo predvidoma razpolagal z vsemi igralci, vključno z Manuelom Dozom, ki je bil zadnje dni doma z vročino.

Nell’undicesima giornata della serie C regionale Silver il Bor Radenska affronta sabato in trasferta Cordenons, squadra che ha 6 punti in graduatoria al pari dei nostri. Palla a due alle 20.30, dal Pordenonese i due arbitri Anastasia e Sellan.

Le stelle dell’avversaria di turno sono l’ala Moretti, uno dei maggiori cannonieri del campionato, e l’ala/pivot slovena Petrovič, classe 1974, con un passato addirittura in eurolega. Il centro della formazione pordenonese è l’affidabile veterano Marella e occhio ai giovani, in primis gli esterni Corazza, Damjanović e Pivetta. Così come il Bor anche Cordenons di coach Beretta ha fame di punti dopo alcune sconfitte. Marko Švab si è detto soddisfatto del lavoro svolto in palestra in settimana, in campo dovrebbe disporre della rosa al completo, compreso Manuel Doz ai box alcuni giorni per influenza.