U13 BREG BOR – PALLACANESTRO GRADO 54-25

BREG BOR – PALLACANESTRO GRADO   54-25   (12-5; 26-15; 40-19)

BREG BOR : Stopar 2, Cepar, Cavarra 4, Bandi 2, Bellettini, Hollan 5, Vrabec 2, Zerjal 4, Talpo, Stokelj 14, Maurel 21

Trener Meden I.

Mladi košarkarji skupne ekipe Bora in Brega so na najboljši način končali drugi del prvenstva: brez poraza. Tokrat so v dolinski telovadnici igrali proti skromni ekipi z Gradeža. Nasprotniki, ki niso v celem letu osvojili niti točke, niso bili dorasli mladim brežanom in zmaga ni bila praktično nikoli v dvomu. Naši košarkarji, so pred starši in prijatelji zaigrali dopadljivo košarko, z lepim kroženjem žoge, lepimi in včasih tudi atraktivnimi podajami, le pri metih na koš so mili še vedno preveč netočni, sicer bi bila razlika med ekipama znatno večja. Po koncu tekme smo povprašali trenerja Medna za kratko oceno prvenstva.

“Fantje so pridno trenirali skozi celo leto in vidno napredovali. Žal je bila ekipa včasih na treningih nepopolna, v glavnem zaradi bolezni ali šolskih obveznosti, še največ pa se je poznala dolga odsotnost Terčona, ki je fizično močan in tudi kvalitetno dobro podkovan. Brez njega je izostala marsikatera zmaga, ki bi bila sicer v našem dometu. Če pa pogledamo z drugega zornega kota, je prav njegova odsotnost pripomogla k temu, da so si morali ostali igralci prevzeti večjo odgovornost v ekipi, kar je pripomoglo k temu, da so hitreje napredovali. Igralci se med njimi zelo lepo razumejo, so prijatelji, na igrišču delujejo zelo homogeno, le fizično so razen treh igralcev malce prekrhki. So pa še na začetku faze razvoja, tako da ni to en večji problem. Le malo več dela bo treba na kondiciji. V prvi fazi smo igrali proti fizično močnejšim nasprotnikom, tako da smo se naposled uvrstili v skupino Silver drugega dela prvestva, kjer so nas čakale ekipe, ki so bile na našem nivoju ali morda malo slabše. Tako smo lahko drugi del prvenstva zaključili nadvse pozitivno in izpolnili cilj, ki smo si ga zadali – končati drugi del brez poraza.”

Fantje bodo trenirali še nekaj tednov, trener pa jim že pripravlja še nekaj prijateljskih tekem.

Po koncu tekme so se košarkarji skupaj s trenerjem in starši podali na Krmenko na skupno pizzo, da bi v prijateljskem vzdušju zaključili prvenstvo. Nagrada za vseh je pa bil še ogled tekme play-offa članske ekipe Brega v Dolinski telovadnici.

U13 ROSTER 2016-2017

4  STOPAR MATEJ, 5 CEPAR JAN, 6 CAVARRA LUKA, 7 BANDI JARAN, 9 BELLETTINI LUCA,11        HOLLAN MARCO,12 VRABEC ANDREJ, 14 ZERJAL MATTIA, 15 TALPO VINCENZO, 16 STOKELJ SAMUEL, 20 TERČON DAMIR, 27 MAUREL DANIEL

TRENER IGOR MEDEN