ADP-AKK BOR ZAČETEK PRIPRAV ČLANSKA IN MLADINSKA EKIPA

Za ekipo Bora Radenska, ki bo v novi sezoni 2019/20 sodelovala v deželni košarkarski C ligi Silver, bo igral tudi izkušeni krilni center Stanko Rajčić, ki je zadnje sezone nastopal za Jadran v državni C ligi Gold. Košarkar s Koprskega, letnik 1986, visok 204 cm, jev torek, 20. avgusta 2019 začel priprave z ekipo novega trenerja, povratnika na Stadion 1. maj Bobana Popoviča, s katerim sta bila lani skupaj pri Jadranu. Rajčić je zanesljiv visok igralec, učinkovit tako v igri pod košem kot pri metu iz razdalje. V bogati karieri je v drugi slovenski ligi med drugim igral za Ajdovščino, Portorož in Postojno, v tretji pa za Izolo, Koš Koper in Plamo Pur. V Italiji pa je poleg za Jadran nastopal tudi za Goriziano v tedanji C2 ligi.

V okviru projekta Jadran o sodelovanju med slovenskimi košarkarskimi klubi v Italiji bo oblekel Borov dres tudi mladi Gabrijel Terčon (1999, 192, krilo). Vrača se tudi center Manuel Doz (1994, 204), ki je lani miroval. Novost je tudi trenerjev pomočnik, še en povratnik na Prvi maj, Saša Krčalić. Slednji bo treniral tudi društveno ekipo under 20, ki je tudi odraz projekta Jadran, pri njenem vodenju mu bo pomagal Almir Kapo.

Il Bor Radenska in vista dell’inizio della preparazione alla serie C regionale Silver 2019/2020, previsto per martedì 20 agosto, trova l’accordo con l’ala/pivot Stanko Rajčić. L’esperto lungo nativo di Capodistria, classe 1986, 204cm, arriva dallo Jadran dove nelle ultime stagione ha militato in serie C nazionale Gold. Al Primo maggio raggiunge l’allenatore Boban Popovič, cavallo di ritorno sulla panchina del Bor. Rajčić è un giocatore affidabile sia sotto le plance sia nel tiro dalla distanza. Nella sua lunga carriera ha vestito le maglie di Ajdovščina, Portorož e Postojna in seconda lega slovena, Izola, Koš Koper e Plama Pur in terza serie e in Italia, oltre dello Jadran, della Goriziana all’epoca in serie C2.

Nel contesto del progetto Jadran di collaborazione tra le società cestistiche slovene in Italia vestirà la maglia del Bor anche la giovane ala Gabrijel Terčon (1999, 192). Inoltre torna in campo dopo un anno di inattività il pivot Manuel Doz (1994, 204). Nuovo, ma altro gradito cavallo di ritorno, pure il vice allenatore Saša Krčalić che guiderà da capo allenatore (coadiuvato da Almir Kapo) il gruppo Under 20 anch’esso parte del progetto Jadran.

 

ADP-AKK BOR 2019/2020 ZAČETEK PRIPRAV - INIZIO DELLA PREPARAZIONE
BATICH D.IMG-20190928-WA0000
« di 38 »

SLIKE – FOTO : MAŠA KOCIJANČIČ