Občni zbor AKK BOR – Assemblea dei soci ADP BOR 16.06.2017

V petek zvečer je imel Amaterski košarkarski klub Bor redni volilni občni zbor. Na skupščini so med drugim obelodanili svežo vest, da bo člansko ekipo Bora Radenska v novi športni sezoni 2017/2018 vodil trener Marko Švab. Letnik 1983, trenira že vrsto let mladinske postave, na članski ravni je nekaj sezon vodil Kontovel v D ligi, nazadnje je bil dve sezoni trenerjev pomočnik pri Jadranu v državni C ligi Gold. Borovo četo bo vodil ne glede, če bo vključena v deželno C ligo Silver ali v D. Uprava društva je vložila prošnjo za ponovno uvrstitev med tretjeligaše, odgovora pa zaenkrat še ni. AKK Bor je na občnem zboru na Stadionu 1. maja v Trstu izvolil tudi nov odbor. Sestavljajo ga: Riccardo Battilana, Andrea Bremec, Erik Cingerla, Roberto Filipac, Bruno Kneipp, Igor Kocijančič, Dario Kovačič, Siniša Krčalić, Marzio Krizman, Lucio Martini, Andrea Pieri, Stefano Samec, Edi Sosič, Boris Stopar, Andrea Mladen Sare, David Stokelj, Aljoša Terčon, Gerardo Tolentino, Cesare Ursich in Ervin Žerjal.
Trst - košarka

Slike- foto Branko Lakovič
 Slike - foto Branko Lakovič
 Slike foto:  Branko Lakovič
Si è svolta venerdì sera al centro sportivo Primo maggio a Trieste l’assemblea elettiva dei soci dell’Associazione dilettantistica pallacanestro – Amaterski košarkarski klub Bor. E’ stata data in quest’occasione la notizia fresca che Marko Švab sarà l’allenatore della prima squadra Bor Radenska nella nuova stagione sportiva 2017/2018. Classe 1983, da diversi anni istruttore di squadre giovanili, a livello senior ha allenato per alcune stagioni il Kontovel in serie D e nelle ultime due annate è stato l’assistente allenatore dello Jadran in serie C nazionale Gold. Guiderà il Bor sia in caso di partecipazione alla serie C regionale Silver sia in D. Il direttivo della società ha inoltrato la richiesta di inserimento della squadra nella serie C Silver, ma non ci sono ancora risposte al momento. L’assemblea dei soci ha eletto il nuovo consiglio direttivo dell’ADP AKK Bor così composto nel nuovo mandato: Riccardo Battilana, Andrea Bremec, Erik Cingerla, Roberto Filipac, Bruno Kneipp, Igor Kocijančič, Dario Kovačič, Siniša Krčalić, Marzio Krizman, Lucio Martini, Andrea Pieri, Stefano Samec, Edi Sosič, Andrea Mladen Sare, Boris Stopar, David Stokelj, Aljoša Terčon, Gerardo Tolentino, Cesare Ursich ed Ervin Žerjal.

AKK ADP Bor

Predsedniško poročilo – Igor Kocijančič

Spoštovani!
Letošnji volilni občni zbor sklicujemo v znamenju nekaterih, v tem trenutku še bodočih nedorečenosti in ob upoštevanju pravkar sklenjene tekmovalne sezone, za katero lahko rečemo, da je bila v nekaterih pogledih naravnost spodbudna, v nekaterih drugih pa problematična. Izognil sem se namenoma uporabi pridevnika negativna, kajti, kot sem že naglasil na zadnjih sejah glavnega odbora, kljub izpadu članske ekipe iz C lige Silver v D ligo, menim, da je imela tudi letošnja sezona nekaj sončnih in nekaj senčnih plati, pri čemer izpada ne gre jemati tragično, ampak sprejeti športni rezultat, ki je končno tudi razplet razmerja moči na igrišču. Ko smo se po lanski sezoni dogovorili za novo zasnovo, z dvoletnim projektom, ki je bil z novim trenerjem na čelu zastavljen predvsem za razvoj in športno zorenje mlajših igralcev, smo tudi zavestno vedeli, da je izpad ena od možnih variant. Zato tudi končni razplet ne more biti polom, ampak dodaten zagon, da nadaljujemo po zastavljenih smernicah, če seveda še verjamemo, da so pravilne – in čimprej nadoknadimo zamujeno. Kakor veste se je odbor takoj po razpletu playouta odločil, da formalno prosi košarkarsko zvezo za možnost repesaže, tako da obstaja možnost, da se bo članska ekipa vrnila v C ligo silver po “administrativni” poti, drugače pa bomo startali iz D lige in si prizadevali za čimprejšnjo vrnitev med tretjeligaše.
V trenutku, ko smo zbrani na občnem zboru tudi ni skrivnost, da se je Andrea Mura, kateremu se tudi na tem mestu zahvaljujemo za na visoki strokovni ravni opravljeno delo s člansko postavo in mladinskim moštvom v prvenstvu U16 elite, da ne bo nadaljeval z vodenjem članskega moštva. Želimo mu veliko uspeha v novi sredini in upamo, da ga bomo lahko tudi v tej sezoni še zadržali v naših vrstah, čeprav v tem trenutku še ni jasno, s kolikimi in kakšnimi mladinskimi ekipami bomo razpolagali v naslednji tekmovalni sezoni. O tem se bomo dogovorili čimprej v okviru Projekta Jadran. Za dragoceno opravljeno delo in vložen trud v pravkar sklenjeni sezoni se na tem mestu zahvaljujem tudi trenerskemu pomočniku Maxu Gottadauru in spremljevalcu Ediju Sosiču ter referentoma Marziu Krizmanu in Štefanu Samcu.

Lahko pa postrežem s prvo novostjo in uradno najavim, da je dolžnost trenerja članske postave Bora Radenske sprejel Marko Švab, s katerim se bomo o programih in sestavi moštva podrobneje pogovorili v naslednjih dneh.
Na mladinskem področju lahko zabeležimo, da je bila sezona spodbudna. V kategoriji U 16 elite se je ekipa uvrstila v fazo gold z boljšimi moštvi v deželenem merilu, in potrdila, da gre za kakovostno igralsko skupino, na kateri velja graditi. Čestitamo fantom in trenerju Andreju Muri, za veliko prizadevanje v uspešno izvedeni sezoni. V prvenstvu U15 elite je skupina mladih košarkarjev, rojenih leta 2002, v primerjavi z lansko sezono vidno napredovala, čeprav je to mogoče prišlo do izraza nekoliko več v prvi fazi prvenstva kot v sklepnem delu. Fantje so tehnično nekoliko še nedovršeni, so pa zelo perspektivni in tudi fizično in višinsko obetavni. Trenerju Juretu Krečiču se zahvaljujemo za opravljeno delo, predvsem pa za uvedbo ustreznega delovnega pristopa, pri katerem je treba vztrajati, saj gre za skupino, ki bo lahko z rednim, resnim in sistematičnim delom lahko deležna zadoščenj.
Na področju nižjih starostnih stopenj, npr. v kategoriji U13 velja izpostaviti sodelovanje z Bregom in viden napredek mladih košarkarjev, ki so pod vodstvom Igorja Medna letos nastopali pod okriljem Brega. Nekaj problemov smo letos zabeležili pri minibasketu. Zabeležili smo sicer, četudi rahlo, številčno rast vadečih, vendar je vse preveč slonelo samo na ramenih nenadomestljive Karin Malalan, ki je ob pomoči Alana in Enrica Albaneseja ter Dejana Faraglie izpeljala sezono kar na treh frontah. Je pa na dlani, da moramo minibasket pri Boru kadrovsko in odborniško okrepiti, saj smo letos zaradi službenih in drugačnih obveznosti vaditeljev kar nekajkrat zabeležili težave pri organizacij treningov in spremljanju otrok na tekmovanja.
Prava novost in seveda vir zadoščenja pa je bržkone dejstvo, da so ognjeni tekmovalni krst letos opravila naša dekleta v kategoriji U 14. Kot veste smo v okviru Jadranovega Projketa žensko košarko osredotočili pri openskem Poletu, je pa res, da so dekleta ekipe U14 začela svojo pot pri Boru in Bregu in mislim, da so se v svoji prvi pravi tekmovalni sezoni tudi odlično odrezala. Tudi za to ima največjo zaslugo Karin Malalan, ob njej pa tudi Dejan Faraglia, ki je bil pripravljen na pomoč, ko so naši trenerji to potrebovali. Zahvalo namenjam tudi trenerskim pomočnikom Federicu Boletu in Almirju Kapu, ki sta bila soudeležena pri skupinah U 16 ter U15.
Odbor je nadaljeval sodelovanje z ostalimi matičnimi društvi v okviru Projekta Jadran in mislim, da prinaša izkušnja doslej pozitivne sadove, kljub temu, da moramo tudi letos marsikaj še doreči na mladinskem nivoju, ampak mislim, da bomo tudi letos našli ustrezno rešitev, zato da bo potrebam posameznih članic zadoščeno, predvsem pa, da bomo lahko še naprej jamčili za tehnično rast mladih košarkarjev in košarkaric.
Še enkrat bi izpostavil tudi vlogo in podporo ZSŠDI-ja, ki primerno vrednoti opravljeno delo in nam v zadnjih letih omogoča tudi kakovostno strokovno izpopolnjevanje.
Sklenili smo torej tekmovalno sezono in že je tu obdobje dogovarjanja in planiranja prihodnje sezone. V prihodnjih tednih bomo morali postaviti temelje za tekmovalno sezono 2017/18 ter z vodstvom Brega preveriti rezultate večletnega medsebojnega sodelovanja na mladinskem področju in planirati oblike sodelovanja v prihajajoči sezoni. Dovolite mi, da na tem mestu izrazim čestitke košarkarjem in odboru Brega za doseženo napredovanje v C ligo Gold in seveda tudi nabrežinskemu Sokolu za doseženo napredovanje v C ligo Silver.
O finančnem stanju in težavah bomo spregovorili v okviru razprave o obračunu in proračunu, zato se na tem predsedniško poročilo končuje.
Danes bomo izvolili nov odbor AKK Bor, za katerega predlagam potrditev in vstop nove “operativne enote”, prav zato da bi odbor imel tesnejšo vez z minibasketom in žensko košarko.