Spilimbergo – Bor Radenska 72:48

Spilimbergo – Bor Radenska 72:48 (9:12, 32:26, 54:35)

BOR: Cingerla (0:2, -, -), Basile 12 (2:6, 5:15, -) Pregarc, Tomadin 3 (0:2, 0:2, 1:3), Daneu 5 (1:2, 2:5, 0:2), Scocchi 9 (-, 3:6, 1:2), Marchesan 13 (4:4, 3:10, 1:2), Švab 2 (-, 1:2, -), Doz (-, 0:3, -), Albanese 4 (-, 1:2, 1:1). Trener/allenatore: Andrea Mura.

V prvem krogu povratnega dela deželne C lige Silver, v sklopu pobude Basket Day v telovadnici CUS v Trstu, je Bor Radenska visoko izgubil proti Spilimbergu. Košarkarji trenerja Mure so vodili po prvi četrtini, zelo dober prvi polčas tako v obrambi kot v napadu pa so sklenili z zaostankom šestih točk. V drugem delu srečanja so nato popustili, saj so v 20 minutah dosegli le 22 točk, kar je bil plod predvsem velikega števila izgubljenih žog, zaradi katerih so sploh težko prihajali do meta. V obrambi pa so naši podarili tudi preveč poceni prostih metov nasprotnikom, ki so kot rutinirana ekipa kaznovali Borove napake.

Nella prima giornata di ritorno della serie C regionale Silver, nella cornice del Basket Day nella palestra del CUS Trieste, il Bor Radenska perde in maniera piuttosto netta contro Spilimbergo. I ragazzi di coach Mura conducono dopo il primo quarto ed al termine di un primo tempo giocato molto bene sia in difesa sia in attacco sono in ritardo di sei lunghezze. Ma nella ripresa cedono, condannati da troppe palle perse che permettono miseri 22 punti totali in 20 minuti con tanta difficoltà addirittura ad arrivare al tiro. In difesa invece i nostri regalano ingenuamente troppi tiri liberi ad una squadra quadrata ed esperta brava a punire gli errori avversari.